diumenge, 20 de desembre del 2020

Gargantes i Coll de Duec

En la sortida d’avui ens ha hi acompanyat l’Erik com a convidat estrella, així que junt amb en Xevi érem tres els que formàvem la comitiva. Sortim de Vilaseca en direcció a Borgonyà i resseguim el GR per anar a buscar la primera part de tram dels matxos. En els primers metres l’Erik se’ns queda enrere, va una mica girat, sempre li ha costat molt d’arrencar.
 
Passem el pont de fusta que hi ha abans de creuar la via i girem a la dreta per anar a resseguir la cresta que ens porta fins a la pista de bé de la Batallola i que seguim avall en direcció Saderra. Passem les basses de Saderra i sortim finalment a la pista principal des d’on agafem el camí cap a Les Gargantes. L’Erik diu que tot i haver passat feia relativament pocs dies per allà no li sonava el camí de res. No m’estranya que es perdi sempre.
 

Pugem per les Gargantes a bon ritme i de seguida arribem al coll. Decidim pujar fins a la Punta de la Rella. Bé de fet no hi acabem d’arribar, ja que al haver-hi molta boira ens parem on creiem que és el cim i més tard mirant el mapa veuríem que ens havíem parat uns metres abans. En fi, girem cua de nou cap al coll i anem a buscar Bellmunt, decidim pujar pel camí que volta per darrere en comptes d’enfilar de dret per la carena.
 
Sortim a la pista que porta cap a Hi-era-de-Massa la qual seguim uns metres fins a trobar un trencant a mà dreta que puja dret amunt per enllaçar amb el camí que ens porta fins al Collet de la Balma de Migó. Un cop allà tirem avall cap a Coll de Duec on agafem el camí que ens porta fins als 3 Batlles i el Serrat Alt. Baixem fins a la casa del Sot Gran i des d’allà baixem per la pista fins a Vilaseca de nou.
 
https://www.strava.com/activities/4495008059
 
FITXA:
Temps en moviment: 2h 51 min
Temps aturats: 31min
Temps total: 3h 22min
Distància: 16kms
Desnivell: 
822+