diumenge, 24 de gener del 2021

CaCo del Guay i Roc de la Pastora

Seguim amb les excursions maques de CaCo, amb en Xevi i l’Iker que avui ens ha acompanyat. Sortim des de Vilaseca i seguim el primer tram del Tastet de Matxos. Això es Borgonya, GR-210 i carena de Saderra fins arribar al trencant de les gargantes de baix on seguim amunt per la pista que ens porta fins al Coll de Duec.

Un cop al Coll i passada la porta agafem un petit corriol amagat a mà esquerra que s’enfila muntanya amunt. La pujada es molt dura amb algun trams on pràcticament cal grimpar i alguns equipats amb cadenes, però en poca estona ja som dalt, al Roc de la Pastora on aprofitem per fer unes fotos. La vista des de el mateix Roc fa molta impressió així com el pas per accedir-hi el qual està equipat amb cadenes també.

Desfem el camí de baixada. Si la pujada era dura, la baixada es tècnicament difícil, ja que hi ha un tram amb molta pendent i molt fresat. Segons comenta en Xevi, dies enrere hi havia hagut una corda que en facilitava la baixada, però avui ja no hi era.

De nou al camí principal, baixem fins a trobar la carretera de Bellmunt i seguim avall fins a la casa de la Redorta. Allà ens desviem a la dreta per anar a buscar el camí que baixa a St. Pere pel ‘Tubo’. Ens costa trobar el camí i per una estona rondem donant voltes ‘como pollo sin cabeza’ fins que donant una volta força estúpida trobem el camí. l’alçada del cementiri, seguim pel PR que porta cap a Sant Vicenç, passant per l’Hípica. Travessem Sant Vicenç i posem la directa fins a arribar a Vilaseca.



https://www.strava.com/activities/4672787618


FITXA:
Temps en moviment: 2h 21min
Temps aturats: 50min
Temps total: 3h 11min
Distància: 16,7kms
Desnivell: 
715+