dissabte, 5 d’octubre del 2019

A Olot amb la 'Flaca'

Dia de competició de natació, el nano neda a Olot i aprofitant  que neda prop de casa, que millor que anar-hi pedalant. M'hi ha acompanyat l'Angel P., amb el qual ja feia dies que parlavem de fer una sortida i com que el seu fill també nedava, doncs ens ha vingut rodat. La Mònica hi anirà amb la furgoneta per tal de carregar-les a l'hora de tornar.

Hem sortit del rentacotxees de St. Vicenç a les 7:30 i hem fet camí cap a Sant Pere de Torelló. Feia una mica de fresca a primera hora, però de seguida entrem en calor. Seguim per la carretera BV-5224, que ens porta en direcció a La Vola. Els primers kms. passen ràpid i sense haver d'apretar massa, tot i això l'Angel va bastant més sobrat que no pas jo.

La cosa es comença a fer dura arribats a Sant Andreu de La Vola, i sobretot un cop passat el restaurant Masia Pigallem que el desnivell comença a fer molt més evident, arribant a fer rampes de fins al 16-18%. En aquest tram vaig molt tou i trobo la diferencia de 'desarrolo' entre la BTT i la bici de carretera tot i que aquesta va amb tres plats també.

Arribem al Coll de Barcons amb 1h 36min. Fem una petita aturada per agafar aire i veure una mica d'aigua. Tot seguit ens tirem carretera avall, controlant una mica ja que no li tinc la mà i la bicicleta s'envala que dona gust. No li tinc el tacte als frens, ni a la geometria de la bicicleta, a més la carretera està plena de grava que fa hi hagi perill de relliscar. Tot i amb això, baixo amb bastanta velocitat i en poca estona ja som a Joanetes.

Ara bé el tram més estressant, agafar la C-152 en direcció a Olot travessant Les Presses, carretera per la qual circulen molts cotxes. Pedalem per aquesta via amb una mitja força alta, L'Angel es posa davant per marcar el ritme i en poca estona ja entrem a Olot, el qual travessem per la cara est i arribem a l'aparcament de la Piscina a les 9:40 amb dues hores i quart de sortida. Carreguem les bicis a la furgoneta, ens cambiem i anem a veure com nenda la canalla.

Bona experiència amb la bici nova amb la qual començo a agafar-hi una mica l'aire.


FITXA:
Vilaseca -  Coll de Barcons: 1h 31 min
Coll de Barcons - Olot: 32 min
Temps en marxa: 2h 03 min
Temps Aturat: 10 min
Temps total: 2h 13 min
Distància: 39,20 kms.
Desnivell: 767+/ 710