dimarts, 13 d’abril del 2010

GES EXTREM 2010 (Collada Fonda)

Segona cursa de la temporada, aquest any a la collada fonda sortint d'Espinavell.

Com sempre reunió al pàrking de mercat municipal, (alguns com jo ens ho hem estalviat i ens han passat a recollir per casa, je, je, je,...) per dirigir-nos cap a Camprodon on deixariem els cotxes.

Un cop llestos, sortida neutralitzada en direcció a Molló i posteriorment fins a Espinavell, a on després d'una breu explicació per part d'en Jaume i de treuren's algo de roba formem l'engraellat de sortida. En total 26 corredors.

Un cop sona el petard (com ja és habitual), tots a apretar les cames i amunt que ens queden 9 kms. La primera recta que es llarguíssima serveix per anar definit posicions, jo hem situo per davant d'en Farrús, en Jordi i la Rosa, just per davant tinc en Sadó en Chaparro en sam i en Jaume, la resta o són molt més endavant o molt més enrera.

Poc més enllà de mitja recta, al km 2 aprox. atrapo a en Chaparro que li costa molt seguir el ritme i que al cap de poc opta per abandonar per problemes al genoll.

En arribar a la primera corva (km 3.5), el grup que tincs davant format per en Sadó, en Sam i en Jaume, hem porten 1 minut de marge. Aquesta diferència es va incrementant mica a mica fins a arribar a ser de 3 min. al km 7. Jo per la meva part aconsegueixo treure una diferència semblant al meu perseguidor, en Farrús. Coneixedor d'això, hem deixo anar una mica entre els kms 7 i 8 i acabo fent un ultim km amb un ritme molt més ràpid per intentar voltar l'hora. Finalment arribo a meta en 17ª posició, amb un temps de 1:00:10.

Un cop arribats tots a dalt, tocaba baixar, alguns tornen per la mateixa pista, d'altres baixen per la pista de Setcases, i la resta baixem per un GR que també duu a Setcases. 

Una baixada maquíssima i variada. A la part més alta, era un pista no molt ampla amb clapes de neu d'uns 30-50cms que haviem de travessar en ocasions. Tot seguit el camí es converteix en un corriol que passa per mitg d'un bosc ple d'arrels, pedres, rierols i altres trampes. i per acabar una pista de pedra solta amb un desnivell més que considerable que et deixaba cames i braços ben tocats. Finalment un cop a Setcases carretera i manta fins a Camprodon.