divendres, 3 de juliol del 2009

Recordant...(VII)

COPA VEMSA (GES EXTREM '06)
- Fontalba - (08/14/2006)


La matinal de Dissabte va tenir lloc la primera cursa del calendari de la Copa Vemsa 2006 (la que passaria a ser la GES EXTREM) amb la prova de Fontalba.

A les 8 hores es van reunir tots els corredors al parking del mercat municipal de Torelló on es varen fer les inscripcions i l’entrega de dorsals. Tot seguit la comitiva va arrencar en direcció a Ribes de Freser a on hi havia la sortida.

Un cop a Ribes de Freser va ser el moment de fer els últims preparatius, posar els dorsals a les bicicletes, calçar-se les sabatilles, fer estiraments,... i ja estava tot a punt per sortir.

La sortida va ser sobre les 9:15 aproximadament i el grup va enfilar la carretera cap a Queralbs. Durant els 7 Kms. que hi ha de Ribes a Queralbs l’ambient va ser agradable i el ritme suau doncs la sortida era neutra fins a Queralbs a on hi havia la sortida oficial .

Un cop a Queralbs i després de la foto de familia, és va preparar la graella de sortida. A la primera linia hi teniem, en David, en Sam, en Jaume i en Chapa, la segona la formaven en Ferran, en P. Pau, Jo i en Jordi, i la ultima era formada per l’Ivan, en Pep, en Vicenç, l’Albert i en Pere.

La carrera va començar amb un bon ritme, i ja des d’un principi en David i en Vicenç van començar a tirar una mica fort, cosa que va fer que agafessin una mica d’avantatge respecte a la resta. En arribar al final de l’asfalt ja s’havien format varis grups, el primer amb en David i en Vicenç. A continuació un grup format per en Sam, en Jaume i en Chapa. Jo elsseguia de prop que avia agafat una mica d’avantatge sobre en Jordi que el seguia. Pocs metres avall hi havia en Pere Pau i en Ferran i en Pere. I l’últim grup el formaven l’Ivan, l’Albert i en Pep.


Mica en mica els diferents grups es van anar estirant, la lluita més maca va estar la que hi havia en el segon grup, doncs en un principi en Sam va tirar fort per intentar atrapar el cap de la cursa, i durant uns metres semblava que podria atrapar-los, però li va ser molt dificil i al cap d’una estona en Jaume i en Chapa el van tornar a atrapar. De metres que aquest grup lluitava per la 3ª posició, més avall en jo pujava en solitari seguit d’en Pere Pau que havia remuntat algun lloc i rodava també tot sol més avall en Ferran i en Jordi tenien la seva lluita particular. Més avall hi havia en Pere que pujava també sol. Al final, l’Ivan i l’Albert havien fet una mica de forat respecte a en Pep.

Tornant al cap de la cursa, a falta d’uns 3 Kms. per arribar en David apretar el pas i va aconseguir desfer-se d’en Vicenç, aconseguint una ventatja de fins a 3 mins. Imposant-se axí en la prova al arribar el primer al cim. Amb un atac d’en Jaume en els ultims 2 Kms., el grup perseguidor van aconseguir contactar amb en Vicenç a poc d’arribar, però aquest va aconseguir mantenir el segon lloc fins entrar a meta.

En tercer lloc va entrar en Jaume amb només mitg minut de diferencia respecte en Vicenç. El cuart lloc seria per en Sam que entrava uns 20 S. més tard seguint d’en Chapa també a uns 20 s. rera seu. A continuació varem entrar jo a 11 m. d’en David i en Pere Pau a 13min. Les posicions 8ª i 9ª és varen resoldre en un petit esprint entre en Jordi i en Ferran que es va resoldre a favor d’aquest últim.

Al cap de 9 min. Entrava en Pere que havia pujat també tot sol durant tota la prova. Les posicións 11ª i 12ª varen ser per l’Ivan i l’Albert que venien amb uns 30 seg. De diferencia. Finalment va arribar en Pep a 46 min. del primer classificat.