dissabte, 21 de setembre de 2019

Trail 3 Batlles

Avui tocaba cursa, concretament el trail que tenim a tocar de casa, el Trail 3 Batlles. Enguany, era la segona vegada que feia aquesta cursa, a part de que durant l'any he fet alguns trams, així que enguany ja sabia on em ficava.

El dia amenaça pluja ja des de bon començament, el qual farà la cursa més divertida. Anem a buscar el dorsal ben d'hora amb l'erik que també corre la cursa. Després de recollir i parlar amb algun coneguts, anem al cotxe a preparar-nos. Tot seguit ens retrobem amb en Xevi i en Bernat que també correran i anem a escalfar una mica abans de passar pel control de sortida.
Sota l'arc de sortida esperant la sortida fem broma del que ens queda per endavant. A les 8h es dóna la sortida puntualment i sortim com un coet. Travessem el poble i ens dirigim en direcció a la zona de les escoles. En Xevi i jo anem plegats mentre que l'Erik i en Bernat van una mica més endavant.

Enfilem per la pista del sot gran la qual deixem al trencant que puja al castell per la zona de pedregar. aqui afluixem i caminem uns metres abans d'agafar el corriol cap a la Palmerola on tornem a trotar de nou fins al Sot Gran, on baixem per la trialera que porta a Vilaseca però que ens desvien  travessant els turons per anar a sortir a la pista que porta a Borgonyà on ja ens espera el primer avituallament just a l'entrada. Arribem en aquest punt amb 32 min.

Sortim de l'avituallament i en comptes de travessar el poble com l'any passat, enfilem una pista que passa per darrera Borgonyà. Aquesta pista es dreta i ens porta a la carena de comadebó. Ja no anem tant lleugers, aquí el desnivell es més pronunciat però seguim amb bon ritme. Deixem Comadebò enrera i baixem cap a uns camps on tenim la pujada més dura del dia fins arribar al Serrat alt, aquí és on l'any passat vaig patir més i avui no és una excepció. S'em fa molt feixuc i en Xevi pràcticament ha de tirar de mi. Arribem al Serrat Alt amb 1h 5 min. Ara toca baixar fins que trobem el següent avituallament. La baixada em va força bé, aprofito els primers metres que són més drets i tècnis per refer-me una mica i fem la resta trotant a bon ritme passant a alguns corredors. Arribem al segon avituallament on hi ha la Mònica i l'Iker. Ens dieuen que l?erik i en Bernat ja fa estona que han passat i que anaven força bé. Ens prenem un temps per veure i menjar alguna cosa i sortim per la pista trotant a estones, però decidim reservar per més endavant.

Comença a ploure, més o menys cuan agafem el trencant que ens ha de dur cap als tres batlles, des d'aqui, tot i sabent que ara bé una pujada llarga però relativament lleugera arrenquem a trotar de nou, corrent pràcticament tot el tram. Ara sembla que jo vaig més fi i haig de tirar una mica d'En Xevi. Arribem al avituallament de 3 Batlles. Bevem una mica i tirem milles, encara ens queda pujar al castell i la pujada es farà dura. 

Enfilem camí cap al castell pujant xino-xano sota una pluja fina. El terreny està moll i rellisca amb el que em d'anar en compte a les parts més tècniques. Coronem el Castell, la feina ja està pràcticament feta, ara queda només un parell de kms de baixada fins a l'arribada. Tirem avall al 'trote ligero' que diriem baixant per la pista que baixa cap al camp de futbol i escoles. Girem a l'esquerra en direcció a Mas Vila, des del qual tirem avall directe cap a l'arc d'arribada, el qual ja veiem uns metres enllà.

Travessem l'arc sota la pluja, en solitari, ja que la majoria de públic s'ha arraserat al pavelló i aturem el crono amb 2h 19min (temps oficial de la cursa).

https://www.strava.com/activities/2726835048

FITXA:
Sortida -  Av. #1: 28 min
Av. #1 - Av. #2: 44 min
Av. #2 - Av. #3: 19 min
Av. #3 - Arribada: 29 min             
Temps en moviment: 2h 00min
Temps aturat: 19 min
Temps Total: 2h 19 min
Distància: 15 kms
Desnivell: 681+/681-