dissabte, 31 de juliol del 2010

Pic de l'Aliga

El dia s'ha despertat molt núvol aquest matí i feia poc que habia plogut, ja que els carrers estaven algo molls. Això ha fet que haguem decidit cambiar la ruta a última hora.

La idea principal durant tota la setmana era d' anar a pujar al Costabona i depenent del temps que tinguèssim anar a voltar fins al Roca Colom. La meteo avui no ens ha respectat i per tant hem (he) decidit de cambiar la ruta i fer alguna cosa més aprop de casa.

Finalment M'he decantat pel Pic de l'Àliga, que tot i fer només 1342 metres té un bon cacho per anar pujant i amb força desnivell si es fa desde cal Ferrer que és on hem deixat el cotxe.

Així doncs, a les 7:00 tocades, hem començat a enfilar-nos muntanya amunt amb l'Erik (que últimament en xupa tots els meus entrenos). El camí tot i ser una pista ampla durant bona part del recorregut, estava molt humit i enfangat en alguns trams. 

Hem arribat a la casa de pàges de la coma del coll una hora després d'haver sortit i hem aprofitat fer fer una paradeta per menjar una barreta i veure aigua. A partir d'aquí s'acaba la pista ampla i seguim per un corriol. L'herba totalment humida ens deixa les cames i els peus totalment molls de tota manera al no fer fred, s'agraeix la senseció frescor que et deixa. Aviat arribem al trencat que porta al Puig Tosell i que ens indica el camí a seguir fins al Pic de l'Àliga. Seguim planejant una miqueta al principi i pujant fort al final. Arribem al Pic de l'Àliga amb 1h 28 min. A dalt fem unes fotos i mengem un entrepà. Acte seguit tirem cap aval cap i trenquem en direcció al Puig Tosell, per un camí que havia passat l'any passat en la caminada del C.E Serragrenyada.

Fem el camí pràcticament trotant tota l'estona fins a arribar a la carretera a on caminem uns metres per agafar aire. Seguim avall per la carretera ja fins al cotxe alternant estones caminat i estones corrent. Arribem al cotxe 2h i 24 min. després d'haver sortit.

Fragment de la baixa de l'Erik corrent