diumenge, 15 de novembre del 2009

Caminada Serragrenyada '09

Avui em aprofitat que la colla de Sant pere feien la caminada de la Serragrenyada per anar-hi i fer la nostra 'sortideta setmanal'.

No feia massa fresca al mati al pàrking del restaurant can Piguillem de Sant Pere quan ens i em presentat per formular l'inscripció per la caminada. A primera hora (i nosaltres em arrivat força d'hora) ja hi havia força cotxes al pàrking. Ens em inscrit en Jaume, jo i en Toni Navarro que avui debutaba en una caminada d'aquestes caraterístiques.

Hem sortit una mica abans de les 8:00 h del matí i hem enfilat per la pista que puja a mà dreta de cal Ferrer en direcció a la coma del coll. Una pista ampla i molt dreta que ens duu fins al primer avituallament a base de coca xocolata i fuet situat uns metres per sota de la casa de la coma del coll.

Seguim pujant fins a trobar la casa quasi en ruïnes i agafem un corriol que s'enfila fins al coll de la coma del coll on girem a la dretaen direcció al Puig de l'Àliga. uns metres més endavat, ens desviem de les marques de la caminada per pujar al cim del Puig on fem unes fotos i signem a la llibreta. Baixem del puig i reprenem el cami marcat, baixant en tot moment per un sender força fresat i ara amb força gent al davant que avancem tot trotant una mica.

Arrivem a la carretera de Sant Pere a Olot i allà ens espera en Ferran amb els entrepans de butifarra que l'organització ja ens té a punt i que han preparat prop de la casa de Barcons.

Un cop hem esmorzat seguim el camí en direcció al bosc de la grevolosa el qual no havia visitat mai i que trobat d'una bellesa fantàstica. Travessem el bosc i girem per començar a perdre alçada ja en direcció a l'Ermita de Sant Nazari on arribem després d'una bona volta i on ens espera un nou avituallament amb aigua, taronjes i mandarines.

El camí segueix baixant en direcció a la casa del Güell i posteriorment agafem la pista ja que porta cap a can Piguillem de nou on arribem amb un temps total de 3hores i 43 minuts.

Una ruta molt maca i de dificultat mitjana, recomanable per a tothom que li agradi caminar per la muntanya i gaudir d'un bon paisatge.