Després d’esmorzar comencem la travessa, i com ja seria una tradició sortim els primers i obrim camí. Just fer les primeres passes cauen algunes gotes la qual cosa fa que m’entri algo de mal rotllo, però de seguida ens endinsem al bosc i ja no notem res voregem el barratge de Graus (una petita presa) i enfilem camí amunt seguint unes marques. Després de passar una cascada i travessar un pont arribem a les Bordes de Noarre a on es obligatori fer-nos-hi unes fotos.
Seguim el camí que gira a la dreta, i tot resseguint la riera de noarre comencem a guanyar alçada cada cop més. Després d’una sèrie de ziga-zagues arribem la pleta de Guerossos a on parem per que en Picatxu tiri una mica la canya.
Seguim pujant per la muntanya per arribar a la pleta vella i travessem un petit estany i pocs minuts més tard arribem als estanys blaus a on tornem a tirar la canya de nou davant del Pic de Flamisella. Un cop comprovem que no és dia de pesca seguim per el camí en direcció Oest i deixant els estanys enrera i enfilant el camí del coll de Certascan que ja tenim a prop tot passant a tocar la torre de Guerossos i l’agulla de Guerossos que està a tocar del Coll.
En arribar al coll i tal com imaginàvem l’aire és fred, des d’allà s’intueix la vall del llac de Certascan i divisem la cresta del pic de Punturri. Ens abriguem una mica i ens disposem a fer el cim enfilant la tartera per un petit caminet ben marcat i que en els primers metres no fa massa pendent. A mida que anem guanyant alçada, el caminet que era de pedra molt petita es va convertint en pedra més i més gran fins que passem a caminar pràcticament de roca en roca i seguint ara unes marques de color groc. Arribem a la primera cresta a on ens hem de decantar cap a l’esquerra a on hi ha una segona cresta amb el vèrtex geodèsic.
Finalment fem cim entre la boira. El primer de la travessia, ens fem les fotos de rigor i marquem les targes de control de pas. Donem un cop d’ull al Certascan nord però la boira no ens deixa veure gaire i finalment desistim d’anar-hi doncs sembla una pas força aeri i tenim molt poc visibilitat per poder anar-hi amb garanties. Així doncs, reculem avall i baixem per la tartera cap al coll. Camí del coll ens trobem a la resta de gent d’altres grups que feien la travessia els mateixos dies que nosaltres, Els primers, en Vicenç i el seu company que ja eren a la primera cresta, els seguien la colla de sis catalans d’edat avançada, que eren a mig camí i ja més avall el trio de Barcelona que anava barrejat amb els bascos (una colla de gent gran d’uns 60 anys de mitjana i que eren molt agradables).
Finalment fem cim entre la boira. El primer de la travessia, ens fem les fotos de rigor i marquem les targes de control de pas. Donem un cop d’ull al Certascan nord però la boira no ens deixa veure gaire i finalment desistim d’anar-hi doncs sembla una pas força aeri i tenim molt poc visibilitat per poder anar-hi amb garanties. Així doncs, reculem avall i baixem per la tartera cap al coll. Camí del coll ens trobem a la resta de gent d’altres grups que feien la travessia els mateixos dies que nosaltres, Els primers, en Vicenç i el seu company que ja eren a la primera cresta, els seguien la colla de sis catalans d’edat avançada, que eren a mig camí i ja més avall el trio de Barcelona que anava barrejat amb els bascos (una colla de gent gran d’uns 60 anys de mitjana i que eren molt agradables).
Al refugi només hi trobem (a part del guarda i el cuiner) una parella que ja havíem avançat un parell de cops durant el matí, però que en no pujar al cim han arribat abans que nosaltres. Una bona dutxa calenta i anem a l’estany a pescar i dinar una mica. El dinar com tots aquests dies a base de barretes energètiques ric en carbohidrats i proteïnes.
Més tard cap a la tarda tornem al refugi a on, mica en mica hi va havent un degoter de excursionistes que van arribant, en Vicens, els catalans, el trident de can fanga, Els Bascos, i gent nova que batejarem com els del Tuberculós de Terrassa (que eren quatre de colla) i tres nois més que seran els de Lleida.
Durant bona part de la tarda tinc un mal de cap horrorós, a més el refugi és petit, estret i està molt atapeït. passem la tarada xerrant una estona amb el trident de can fanga i amb en Vicenç, que durant la tarda ens ha demostrat saber molt d’història de la seva terra (Alacant), i sobretot sobre els 'moriscos'.
Pels volts de quarts de vuit serveixen el sopar, de primer una sopa de verdures verda amb sèmola, all i pebrot. De segon un bon plat de llenties i per acabar canelons gratinats. Per postres una espècie de pastisset de xocolata casolà molt bo. Després de sopar a dormir d’hora, doncs allà poca cosa hi ha a fer i al matí ens hem de llevar d’hora.
Cim del Certascan
Més Fotos a:
http://picasaweb.google.com/gesextrem/LAPORTADELCELII?feat=directlink
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada