dimarts, 7 de juliol del 2009

Ascensió al Costabona i Roca Colom



Aquest dissabte una sortideta per alta muntanya. Hem pujat al Costabona (2465), per baixar per la banda francesa i trotar una mica per el pla fins a trobar el Roc Colom (2506).


Hem deixat el cotxe a la collada fonda i hem sortit vora tres quarts de set, enfilant el Costabona. Tot i que durant l'anada semblava per uns moments que trobariem pluja, el dia és serè. Pujem a bon ritme explaiant-nos força a l'hora de fer fotos i fent elguna que altre paradeta per esperar en Joan i respirar una mica.


Al cap d'una horeta justa de caminar arribem al cim del Costabona, fem les fotos de rigor i expliquem a l'Angel i en Joan el camí per el qual passarem.


Baixada corrent per la pendent plena de rocs de la vessant Oest, aquí podem veure un ramat d'isards que surten corrents. Agafem el corriol que trevessa tot el pla voltant per abaix el circ del Tec fins a arribar a un refugi del qual ara no recordo el nom. Aquí voltem la muntanys i farem una paradeta per esmorzar en una raconada.




Un cop amb la panxa plena agafem el corriol que puja cap al Roc Colom. Al cim de la muntanya de nou fotos varies etc,... Ara agafem el camí de baixada trotant una miqueta fins al coll de Pal, a on trenquem a la dreta per anar baixant cap a buscar la pista d'Espinavell - Setcases de nou. Un cop a la pista caminem fins al cotxe, on s'acaba la sortida d'avui.


En total 12Kms i 3 horetes caminant per alta muntanya.


El track: