dissabte, 6 de juliol del 2019

Puigmal 2019


Excursió familiar anual al Puigmal. Enguany amb el petit de casa només. A més amb el repte afegit de fer la volta completa a Nuria i Fontalba.

Hem sortit a les 8:00h, desde Fontalba. L'Iker s'ha trobat malament al poc de sortir, tenia molèsties a la panxa, degut segurament als nervis i a que feia poc que havia esmorzat, així que ens ho hem agafat amb molta calma, parant de tant en tant . Malgrat tot, mica a mica s'ha anat trobant millor i passat el cim de la Dou ja hem pogut agafar una mica de ritme de pujada. El dia ha estat genial, sense massa aire i amb el sol que anava despuntant.
Hem fet cim amb 1h 41min, allà hem fet algunes fotos de rigor i hem tirat milles cap a vall en direcció a Nuria, agafant primer el camí en direcció al Pic del Segre, el qual deixem a la nostra esquerra i ens desviem en direcció a la vall. Baixem troatant una miqueta, atravessant diverses llengües de neu molt divertides. La baixada fins a Núria, l'hem fet xino-xano, trotant de tant en tant, però reservant per el tram que ens ha de dur a Fontalba,

Trepitjem Núria amb 3h 20min. Busquem una hombreta vora l'estany i parem a esmorzar una miqueta. Després d'omplir el dipòsit una mica seguim camí, enfilant el camí cap a Fontalba. Ara l'Iker va molt més "suelto", el malestar ja li ha passat i podem anar a bon pas. No obstant trotem poquet i aprofitem per gaudir del dia a muntanya.
Acabem la sortida al punt on hem començat després de 5h 03 min d'excursió.

https://www.strava.com/activities/2508568127

FITXA:
Fontalba - Puigmal: 1h 41min
Puigmal - Núria: 1h 39min
Núria - Fontalba: 1h 13min
Temps en marxa: 4h 33min
Temps aturats: 31 min
Temps total: 5h 04min
Distància: 16 kms
Desnivell: 1.000+/1000-