diumenge, 24 de juliol del 2016

Vilaseca a Bellmunt per la Serragrenyada - o intent fallit de fer l'olla - (24/07/16)

Avui teniem previst fer l'olla de Núria, o si més no una part, ja que no estavem massa segurs d'acabar-la.

El cas es que ens hem llevat molt d'hora i abans de les 7h ja erem a Fontalba. En sortir del cotxe feia un fort vent que a més era bastant fred, així que decidim cancelar la sortida ja que no anem prou preparats per aquest temps (una retirada a temps es sempre una victòria diuen,...).

Baixant per la pista de Fontalba discutim amb l'Erik les opcions que tenim, ja que volem aprofitar el dia.

La primera pujar al Taga. Ascenció senzilla i relativament curta tenint en compte la volta que teniem en ment fer. La segona opció es baixar fins a casa de nou i des d'allà enfilar cap a Bellmunt passant per Coll de duec i Serragrenyada.

Després de parlar-ne i debatre els pros i contres de cadascuna triem la segona opció.

Sortim de casa a les 8h, enfilant el camí que porta directe cap al Sot gran i posteriorment cap al Serrat Alt. Seguim el camí que porta al castell de Torelló, el qual deixem de seguida per girar a l'esquerra en direcció a Saderra i la pista que portaria al Coll de Duec. Abans d'arribar a la pista però agafem un camí a mà dreta molt poc marcat que resegueix la cresta i que puja mica a mica en direcció al coll.

Arribem a Coll de Duec amb quasi dues hores de camí ja a les cames. Parem a fer una barreta i reprenem el camí pujant per el cami de Serragrenyada, que ens portarà a resseguir la cresta de la muntanya fins a arribar al santuari de Bellmunt, passant per les antenes Arribem amb 3h 45 min.

Al l'esplanada del santuari aprofitem per menjar un petit entrepà i repostar forces abans de la baixada. Aaquesta la fem corrent per el cami vell fins a l'alçada de Mas Pedroses. A partir d'aquí anem per la carretera i ja caminant fins a Sant Pere. 

Un cop a Sant Pere, decidim tornar fins a Sant Viceç i Vilaseca baixant per la carretera en comptes d'anar a buscar el PR. Arribem a casa amb 5h 15min.

FITXA:

Vilaseca - Coll de Duec: 1h 55min
Coll de Duec - Bellmunt: 1h 45min
Bellmunt - Vilaseca: 1h 35min
Temps Total: 5h 15min
Distància: 20 Kms
Desnivell: 1700+/1700-