dimarts, 17 d’agost del 2010

Pujada al castell de Montgrí

Avui tot plegant de la feina he fet algo que ja feia dies que em rondava pel cap, he pujat al castell de Montgrí corrents. Volia pujar i baixar després per la vessant del Montplà per així donar una volta d'uns 10 Kms, però al final les cames i la calor m'han fet optar per fer la sortida més curta i baixar pel mateix camí de pujada. 

He sortit a les 5 de la tarda més o menys i el llorenç encara apretava de valent. Després de tres minuts caminat per escalfar cames he començat a trotar muntanya amunt.

La pujada per la pista la recordava amb força menys pendent la veritat i m'ha costat lo seu seguir corrent fins a entrar al caminet que ja és més pla. A partir del caminet he pogut recuperar una mica, ja que en algun tram inclús fa baixada. Llavors ja s'ha complicat una mica en tornar a enfilar-se, ja que a més el camí era de roca i no de terra la qual cosa dificultava molt el poder córrer amb certa fluidesa.

He seguit corrent gairebé fins a arribar al coll, a pocs metres d'on hi ha la creu de Santa Caterina,  i he seguit caminant a pas lleuger durant una estona. Llavors he anat alternant estones de running amb algunes estones de treking, i és que a part del sol que apretava, tenia molt mal de cames, (continua la sobrecàrrega als bessons).

Finalment he arribat al castell am un temps de 24min 38seg. Un cop a dalt m'he près un gel i he begut algo d'aigua per recuperar, i després d'un parell o tres de minuts de recobrar l'alè he començat a baixar tot corrent per el GR desfent el camí de tornada.

La tornada també ha estat dura, ja que baixar amb aquell rocallam et deixa les cames fetes mistos. Finalment he arribat a baix amb un temps de 38min 45 seg. Un bon temps, però millorable en unes condicions més òptimes.


dissabte, 14 d’agost del 2010

AVUI SI!!!

Avui si!!, Avui he aconseguit rebaixar la meva marca en la volta de running que solem fer prop del càmping i que ja feia dies que li anava al darrera.

Hem quedat amb en Moi per fer la volta igual com altres dies, avui teniem ganes tots dos de marcar un bon temps jo perque ja fa dies que ho probo i ell perque era l'últim dia de vances que sortiria a córrer.


A les 8:00h no ens hem trobat al carrer, no feia gota de calor, més aviat al contrari feia frescota i a més queien cuatre gotes. Ideal per fer una bona marca he pensat. L'unic que ens anava una mica en contra era el vent que bufava que era força emprenyador.

Així doncs arrenquem trotant sota el cel ennuvolat amb un vent moderat i amb cuatre gotes amenaçant-nos de quedar ben xops. Durant els primers metres no tenia la sensació d'anar lents, sigui pel vent o perque no tirabem, però només ha estat una sensació, doncs en arribar al primer parcial el crono marcava 17 min 34 seg. Gairebé un minut per sota de lo habitual, així que anavem molt bé.

El segon tram és on sempre acavem afluixant, a les llargues i asolleiades rectes d'asfalt. Avui però serà perque no hi havia sol i anvem més frescos, hem fet el millor parcial de mai mab el crono marcat 28 min 20 seg. Un minut i mitg per sota del rècord. anàvem com motos i jo veient els temps molt motivas a rebaixar el temps.


En trepitjar la pista de terra, com sempre he provat d'apretar una mica el pas, però en Moi ha dit d'afluixar una mica. i així ho hem fet fins que hem arribat al muro del càmping. Des d'aquí ens queden uns 1500 metres voltant més o menys el perímetre del càmping i a partir d'aquí si que he començat a apretar una mica, deixat a en Moi uns pocs metres enrera. Al final he entrat al càmping amb un temps de 38min 35 seg un gran temps rebaixant en 2 min 15 seg el meu millor registre.

Objectiu aconseguit, ara a intentar baixar de 38!!.

dimecres, 11 d’agost del 2010

30 Km de BTT Infantil

Avui havia d'anar a córrer pel castell de montgrí, però al final al llevar-me he notat que seguia amb les molèsties als bessons i he decidit fer un canvi de plans en l'entrenament.

L'Erik Aprenent a derrapar
Un cop esmorzats, hem sortit amb l'Erik a fer una volta amb la BTT que en principi havia de ser suau, anar fins a Torroella i tornar, però ens hem aleixat una mica i hem allargat una mica bastant el recorregut.

Hem fet camí cap a Gualta, Fontanilles i Fontclara, sempre per camins i carreteres secundàries poc transitades. En sortir de Fontclara hem agafat el GR-92 que ens ha portat fins a Pals. Allà per carretera fins a Massos de Palsi ja per acabar hem atravessat les Basses d'en Coll i hem fet pel carril bici fins al càmping.

Al final ens han sortit 30 kms justos i hem estat 2h 27min.

dilluns, 9 d’agost del 2010

Running de vacances Versió 1.2

Nova sortideta de running. Aquest cop sol de nou a fer el circuit tipic amb la intenció de millorar el temps de l'altre dia que vaig anar amb els companys.

D'entrada el dia era ideal, ja que estava nuvol  i no feia gota de calor. Així doncs, surto del càmping sobre les 7:20h aprox.. Ja des dels primers metres noto que  les sensacions no són massa bones, i només de sortir noto les típiques molèsties amb el bessò dret. Tot i això els Kms van caient  i el reitme és bó. Faig el primer parcial amb 18min 07 seg, uns 30 seg per sota del meu millor registre.

D'aquí fins al restaurant Picasso he afluixat una mica. Aquest tram no sé perqué però sempre hem costa una mica. El segon parcial marca 30min 20 seg, un 30-40 seg per sobre  del desitjat. Un cop arribat a la pista de terra incremento el ritme una mica per intentar recuperar aquesta diferència. Faig la pujada per la trialera  a velocitat moderada per no desgastar-me en excés a la pujada. Arribo al càmping i paro el crono amb un temps de 41 min 06 seg.. Avui no ha pogut ser, m'han sobrat uns 20 seg. millor el meu millor registre. un altre dia serà.

diumenge, 8 d’agost del 2010

En BTT pel Baix Empordà

Avui hem sortit amb en Lluís a pedalar una mica. Hem quedat força d'hora, a les 7:00h, per així poder arribar d'hora al càmping i poder aprofitar el dia. Hem triat una ruta del GPS, la que vàrem fer l'any passat al Fitor per la "Pujada dels Burros". 

En Lluís atravessant els arrossars
No teniem intenció de fer-la tota, la veritat és que en Lluís ara per ara no crec que ho aguantés i jo tinc dubtés de que acabés molt sencer ja que la BTT la toco poquet. Si que teniem l'intenció de fer-ne un bon troç i després girar cua quan ens ja en tinguèssim prou.

Així doncs, fem camí cap a Gualta, primer pel carril bici i llavors per la carretera de la gola fins a Torroella. Sortim de Gualta i agafem un trencant cap al cementiri i anem per un camí poc definit fins a Fontanilles. Aquí trenquem cap a Fontclara on per diferents camins arribem a Peratallada i seguim direcció a La Bisbal. Al cap d'una estona però decidim tornar cap al càmping ja que en Lluís no es troba massa bé. Com que veiem que el track de tornada passa molt a prop d'on estem en aquell moment decidim de tornar per camí diferent al que hem vingut i així es farà més amé.

De tornada Passem de nou per Peratallada i Fontanilles on agafem la crtra. per anar de dret cap al càmping a través dels camps d'arrós de l'aeròdrom.

En total ens han sortit uns 39,2 kms molt planers i sense dificultat i un temps de 2h 20min.

dimecres, 4 d’agost del 2010

Running de vacances Versió 1.1

Altre cop a fer la ruta típica. Avui hem sortit amb en Moi i en César. Haviem quedat a les 7:30 Am, així que m'he llevat amb temps per no córrer amb el cos mitg adormit com en l'altre dia. 

Ja d'entrada, m'he posat al capdavant i marcat el ritme. Un ritme suau però alegre (segons els meus calculs a 5 el Km aprox.). Hem fet tot el carrilet amb aquest ritme durant tot el carrilet fins que a la pujada que hi ha al final hem apretat una mica per atrapar a un holandés que corria sol i que s'ha afegit al grup en arrivar al Mas el Pla. 

Hem seguit corrent fins al trencant de Torroella i de nou per la carretera en direcció a la gola. Durant un Km aprox. en César s'ha posat al davant del grup, jo creia que faria abaixar el ritme ja que en moi es queixava del ritme alt que portava jo fins al moment, però tot al contrari, m'anava just de seguir-li el pas. Arribats al rest. Picasso, hem tingut que parar, ja que en César havia d'agafar aire. Hem seguit caminant durant un minutet, i un cop que hem arrencat de nou, m'he posat de nou al capdevant. Aquest cop tot i no forçar el ritme, la resta s'em despenjen una miqueta. 

A mida que vaig  passant metres incremento la diferència amb en Moi que és el segon de la colla els demés s'han despenjat una mica més. En arribar a uns 500 metres de la drecera apreto el pas, i amplio la distància amb la resta. Entro al càmping amb un temps total de 40 min. 50 seg. Gairebé un minut més tard entra en Moi i algo més tard l'holandés i en César. 

dilluns, 2 d’agost del 2010

Running de vacances Versió 1.0

Avui la sortida típica pels volts del càmping. (Delfin Verde - Mas el Pla - rest. La Gola - Defin Verde).

Ja d'entrada m'ha costat molt de llevar-me, tot i haver anat a dormir força d'hora. En arrencar des de l'entrada, ja notaba que no tiraba com sempre, ja que em costaba molt trobar un bon ritme i les cames tampoc responien com d'altres vegades. Tot i que en un principi encara anava prou bé, micaa mica he anat a menys, tant que passant del restaurant Picasso anava molt tocat, sobretot de cames, ja que he notat alguna molèstia als bessons que intueixo deu ser la típica sobrecàrrega habitual en mi.

En arribar a la drecera, l'he tingut que fer caminant, ja que no em veia capaç de fer-la corrent. Al final he entrat al càmping amb un temps de 48 min 10 seg.