dimecres, 20 de maig del 2009

Recordant...


1ª TERRITORI HERMIDA (22/05/2005)

Mitja hora abans de la sortida ens dirigim cap al polisportiu de Puigcerdà on ha de tenir lloc la sortida. Ja de camí trobem força corredors damunt la bici fent escalfament. Ens reunim amb la resta de companys, en David i en Joan, just davant de la sortida. Es respira un bon ambient però potser al nostre parer un tant ‘professional’ doncs una bona part dels corredors que hi ha semblen estar anys llum de nosaltres.

A les nou en punt éns donen la sortida i al principi el ritme é smolt fort, tothom surt a matar !. Per la pista que surt de l’urbanització Amoretes, ens han anat passant bona part dels corredors. Seguim la via per travessar-la per sota del tunel que ens porta cap a la Tour de Querol. Girem cap a Yravals i just creuar de nou la via trenquem a la dreta on trobem un gran embuss en la primera trialera. Bona part dels corredors pugen a peu. Seguim per la trialera, però nosaltres sobre la bicicleta fins a arribar a l acarretera que porta a St. Pere de Sedret, a on just abans d’agafar el camí de baixada a l’antiga ermita ens fan girar a la dreta cap a una nova trialera que ens porta fins a la carretera que porta a la Fontanera.

Just en tocar l’asfalt tornem a agafar una pista aquest cop més ampla però amb un desnivell és molt fort i la pista en força mal estat que ens fa baixar de la bici en algunes ocasions.

El camí s’endinsa cap al bosc i s’enfila poc a poc travessan recs d’aigua. Travessem la carretera per dos cops i arribem al refugi de la Fontanera per la part d’abaix. Allà hi ha el primer avituallament. Després de carregar les piles. Agafem la fista avall cap a anar a buscar al Coforn. La pista es ample i amb una pendent forta de baixada però plena de rocs que ens poden fer punxar. Anem baixant fins a trobar una desvio a mà Esquerra que va per un estret camí. Just travessar un rierol enfilem una pujada d’uns 800 metres per un camí molt estret i perillós amb una marge a la banda dreta d’uns 300 metres d’alçada. Passat el tram perillós tornem a baixar de nou, aquest cop per una nova pista ampla sense asfaltar però de bon fer fins que arribem al poble de Ger, el qual travessem i seguim baixant fins a Bolvir, a on enllacem la carretera que passa per Talltorta.

Seguim la carretera en direcció a Sanavastre i en arribar a la creu de ferro passem sota el tunel de la carretera i seguim paral·lels a la carretera durant una estona. En arribar al pont sobre la via de Queixans i just davant de la sorrera trenquem a la dreta per entrar en un rierol per sortir uns metres més amunt per una marge de més de dos metres d’alçada. Seguim la carretera i entrem a Queixans, a on trovem el segon avituallament.

Aquí és el moment de decidir si fas la marxa curta o la llarga, nosaltres decidim de fer la curta i agafem la carretera que porta cap a les Pereres i Age. Més endavant trobem el Segre i el vorejem per l’esquerra fins que el travessem per un pont asfaltat i seguim la carretera que passa per la casa Sant Marc. Entrem a Puigcerdà, i en arribar al cap del carrer girem a l’esquerra per un GR que passa per darrera la caserna de la guàrdia civil fins a la rotonda de la frontera amb frança. A la rotonda enfilem el cami cap al pavelló, aquí ens adelanta el primer corredor de la marxa llarga que ja arriba, va corrents i empenyant la bicicleta doncs ja fa un bon tros que ha trencat la cadena. Disminuim una mica el pas per deixar que el primer corredor passi al davant tot sol i entrem amb un temps de 3h 21min.